Bodyvit Logo + Slogun

Bodyvit Fysiotherapie

Heeft u al lang klachten van uw gewrichten of spieren? Heeft u al veel therapieën geprobeerd zonder resultaat? Wij kijken naar het hele lichaam en niet alleen naar de klacht om zo opzoek te gaan naar de oorzaak van het probleem.

"

Het team van Bodyvit Fysiotherapie bestaat uit Eddy Putter en Casper Stork.

Eddy Putter

Eddy Putter

TEL: 06 2957 8004

Eddy woont sinds 2020 in Bergen en heeft in het verleden meer dan 10 jaar professioneel voetbal gespeeld. Helaas heeft hij in die tijd veel verschillende blessures opgelopen en daardoor moest hij uiteindelijk ook stoppen. Echter uit deze ervaringen haalt hij nu zijn voordeel. Hij kan zich goed inleven wat blessures voor impact kunnen hebben en welke frustraties daarbij kunnen horen. Maar ook hoe verschillende soorten pijn aanvoelen en wat dat kan doen met lichaam en geest. Wat Eddy betreft heeft een gezond en goed werkend lichaam een zeer groot aandeel in je geluk.

Casper Stork Fysiotherapie

Casper Stork

TEL: 06 4614 9562

Casper woont ook in Bergen met zijn gezin. Hij heeft na zijn opleiding fysiotherapie veel ervaring opgedaan in de revalidatie van conservatieve en postoperatieve patiënten na sportblessures. In 2012 heeft hij de opleiding manuele therapie afgerond en verscheidene cursussen gevolgd waaronder dryneedling om een zo compleet mogelijke therapie te kunnen bieden.

Beiden richten zich met hun behandelmethodes op de mens als geheel. Zo wordt er niet alleen lokaal gekeken naar de klacht maar met name ook naar de oorzaak van het probleem.

Een andere benadering…

Een andere behandelmethode…

Een andere denkwijze…

Bij Bodyvit in Bergen kunt u terecht met verschillende klachten zoals nek- rug- en schouderklachten. Er wordt gebruik gemaakt van een aantal nieuwe en in Nederland relatief onbekende behandeltechnieken. Met deze behandeltechnieken is het mogelijk om snel resultaat te boeken.

De visie van Bodyvit Fysiotherapie in Bergen

Ongeveer 90% van de cliënten die wij zien hebben te maken met langdurige/chronische klachten!

De locatie van de (pijn)klacht is vaak alleen het eindstation en niet de oorzaak.

Ook stress, slaapkwaliteit, voeding en beweging spelen een (grote)rol in het ontstaan en behouden van klachten.

Vaak stopt de therapie als de pijn(klacht) niet meer aanwezig is. De noodzaak om door te gaan, voelen mensen dan niet meer. Dit lijkt een logisch proces maar is het in onze ogen niet. Pijn is het topje van de ijsberg waarbij het proces van overbelasting al langere tijd gaande is. Als je het lichaam niet sterker maakt, kom je terug op het punt van voor de pijn/klacht.

“Als je structureel iets wilt veranderen dan zal je hier ook tijd en energie in moeten steken”.

Wij willen je graag helpen om niet alleen van de pijn af te komen maar ook het lichaam dusdanig te versterken dat de kans op herhaling van de klacht veel kleiner is.

” Pijn is vaak een uiting van een ander onderliggend probleem, puur en alleen de pijnlocatie behandelen heeft dan vaak ook geen of onvoldoende zin… “
  Behandeling bij Bodyvit Fysiotherapie in Bergen

  Tijdens een behandeling onderzoeken wij gewrichten en doen verschillende (spier)testen. Daarmee zullen wij proberen te achterhalen wat de oorzaak van de klacht is. Wij informeren u uitgebreid over wat er aan de hand is en wat u kunt verwachten. Inzicht in de oorzaak van de klacht en wat eraan gedaan kan worden, vinden wij van groot belang om de kans op recidief (herhaling) van de klacht te voorkomen.

  Praktische info voor uw bezoek

  Het is fijn indien u makkelijke en dunne kleding aan heeft waarin u makkelijk kan bewegen. Denk hierbij aan yoga- of sportkleding. Soms kunnen wij vragen om kleding(stukken) uit te doen.

  De behandeling zelf bestaat uit verschillende methodes. Waarbij wij vooral gebruik maken van:

  Accepteer geen stijfheid, ongemak en pijntjes meer.

  Mulligan concept:

  Een veilige en effectieve manier van mobiliseren waarbij de patiënt actief meebeweegt. De kenmerken van deze techniek zijn pijnvrij, direct resultaat en een langdurig effect. De resultaten kunnen soms verbluffend zijn m.n. bij langdurige klachten. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen. Let op er wordt niet ‘gekraakt’ en de beweging moet pijnloos zijn.

   

  Dry needling:

  Dry needling is een techniek die toegepast wordt door middel van acupunctuurnaaldjes, waarbij spieren aangeprikt worden die in een constante verkramping verkeren. Door de spier kort aan te prikken op de triggerpoint zal de spier direct ontspannen en verdwijnen spannings- en stijfheidsklachten.

  Bodyvit Fysiotherapie

  Neural reset therapie (NRT):

  Dit is een vrij nieuwe techniek waarbij het lukt om op een pijnloze en zeer snelle manier spieren te resetten. Een verhoogde (en vaak pijnlijke) spierspanning wordt gereset naar een normale spierspanning. Spierpijn, knopen en stijfheid zullen zeer snel verdwijnen.

  Neural kinetic therapie (NKT):

  Het lichaam denkt in vaste patronen, (oude)blessures kunnen leiden tot ‘verkeerde’ patronen. Er ontstaat een disbalans tussen spieren waarbij sommige spieren harder werken dan andere. Dit kan zorgen voor pijn, een verhoogde spanning van spieren en een niet optimaal beweegpatroon. Een verkeerde spierbalans in het onderbeen na een enkelverzwikking kan zo bijvoorbeeld een heup of zelfs schouderklacht veroorzaken.

  Bij NKT wordt er door middel van spiertesten gekeken of er sprake is van een spierdisbalans, om deze vervolgens te verhelpen.

  Mylogenics:

  Een snelle en effectieve manier voor het testen, opsporen en herstellen van zwakke schakels in het lichaam waardoor compensatie niet meer nodig is.

   

  Manuele therapie:

  Manuele therapie is een specialisatie op fysiotherapie. De technieken die bij manuele therapie toegepast worden zijn voornamelijk gericht om gewrichten weer snel meer bewegingsvrijheid te geven met daarbij ontspanning op het omliggende weefsel en verbetering van doorbloeding.

  Binnen 2 tot 5 behandelingen mag u duidelijk resultaat verwachten. Is dit resultaat er niet dan zullen wij niet oneindig door blijven gaan maar juist kijken naar een andere oplossing en kunnen wij u wellicht juist doorverwijzen.

  Algemene informatie

  • Tarief per consult 45-60 minuten        € 60,00
  • Massage 30 minuten                             € 42,50
  • Massage 60 minuten                             € 60,00

  Betaling

  De kosten voor een consult bedragen € 60,-. De betaling van het consult dient u ter plaatse te voldoen per PIN.

  Factuur en declaratie

  De factuur ontvangt u direct per mail. Deze kunt u gebruiken voor het declareren bij uw zorgverzekeraar. Indien u aanvullend verzekerd bent wordt op dit moment een consult door de zorgverzekeraar vergoed maar soms niet altijd volledig. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren naar de vergoedingen voor een consult ‘ongecontracteerde fysiotherapie’.

  Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Dit scheelt ons o.a. veel tijd aan administratieve bezigheden, tijd welke wij liever besteden aan de behandeling.

  Afspraak wijzigen of annuleren

  • Indien u onverhoopt toch niet kunt komen laat dit dan z.s.m. weten.
  • Een afspraak verzetten of annuleren is mogelijk tot 24 uur voor de afspraak.
  • Afspraken welke niet of te laat worden geannuleerd zullen in rekening worden gebracht.
  fysiotherapie-bergen-revalidatie

  Voor wie is Bodyvit fysiotherapie in Bergen?

  Onze behandelingen zijn geschikt voor vele klachten en aanvullende wensen. Langdurige klachten, steeds terugkerende klachten of voor het verbeteren van (sport)prestaties.

  Hieronder zullen wij u een indruk geven voor welke klachten u bij ons terecht kunt.

  Er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

  • Hoofdpijnklachten
  • Nekpijn
  • Schouderblessures
  • Frozen shoulder
  • Tenniselleboog
  • Rugklachten
  • Hernia(achtige) klachten
  • Uitstralende pijn naar benen of armen
  • Bil/Bekkenklachten
  • Pijnklachten en moeite met bukken/bewegen
  • Heupblessures
  • Liesklachten
  • Knieblessures
  • Enkel problemen
  • Hielspoor
  • Overmatige spierpijn / verhoogde spierspanning

  100% aandacht, 200% resultaat

  Samen met Bodyvit willen wij ieder mens een gezonder mens maken